Bridgen

Onlangs was ik ongewild getuige van een kaartspel , dat ik absoluut niet begrijp.
Aan 5 tafeltjes zaten 4 kaarters, dus in totaal 20 spelers. Ze speelden bridge, wat dat dan ook wezen mag.
Er liep tussen de tafels iemand van de organisatie; een man zonder fluit, het was kennelijk een soort van scheidsrechter. De spelers spraken hem aan met arbiter. Er was geen hond te bekennen, wat door mij persoonlijk altijd zeer op prijs wordt gesteld, maar het rare was dat de kaartspelers wel steeds alert riepen..
De kaartspelers hadden volgens mij al een flinke borrel op. Zeker weten. Er werd tussendoor ook steeds druk gepraat, hetgeen de scheidsrechter allerminst beviel. Voor zover ik dat kon zien werden er door hem echter geen gele of rode kaarten uitgereikt, terwijl je dat bij een kaartspel toch wel zou mogen verwachten. Maar goed…

in windrichting zaten om de eerste tafel 4 personen. het begon eerst heel rustig totdat er een soort van opbieden ontstond, waarbij steeds hogere waarden werden genoemd.Een van de 4 spelers werd hier zo boos over , dat hij paste.,zijn kaarten op tafel gooide en niet meer mee wilde spelen. Hij zat er verder als joker bij. Dat weer wel. De stemming bleef grimmig. Ik ving termen op als hoge schoppen, terwijl er toch echt niemand werd geraakt. Ook was er sprake van een redbod. een van de spelers was zwaar gefrustreerd toen hij zei dat hij geen entree meer had, terwijl hij net als de anderen toch ook gewoon binnen aan de tafel zat. Een van de spelers zei dat hij de huur ging ophalen en hij legde als eerste de ene na de andere kaart op tafel.

Aan tafel 2 zaten overduidelijk mensen uit de kledingindustrie. Zij lieten blijken dat alle snitten goed zaten, zoals ook het zitsel. Toch vond ik dat een van de mannen duidelijk een te wijde broek aan had terwijl er ook een dame mee deed waarvan de blouse, nou ja u begrijpt me wel. Er werd gesproken over een mooie lengte en een good body. De ruiten waren redelijk populair. Er kon ook gepast worden en dat zonder paskamertje.

een andere beroepsgroep zat aan tafel 3. De medici spraken over de zwakke harten waarmee je niet mag springen. De stemming van 2 van hen daalde na een hartenstop. Een van het viertal moet chirurg geweest zijn. Hij zei dat hij er niet alles uit had kunnen snijden. Hij was wel content dat hij het spul eruit had kunnen nemen. Een collega bleek nog niet los van zijn werk op de kleuterschool toen hij het had over een kleintje belooft plaatje. Er was ook geen grammofoon of jukebox in de zaal aanwezig om een plaatje af te spelen.

Aan tafel 4 ging het er wel zeer frivool aan toe. Een speler zei tegen de dame tegenover hem: wilt u zo vriendelijk zijn om al uw moois op tafel te leggen? een dame die net haar kaarten had neergelegd zei tegen haar overbuurman: ben ik niet prachtig? Ik ben weliswaar kwetsbaar, maar ik kon jouw invitatie onmogelijk afslaan. Ze was inderdaad prachtig, maar het vreemde was dat zij werd aangesproken met dummie. Misschien was zij inderdaad alleen maar mooi en niet slim, dat komt wel meer voor en… zij was inderdaad blond. Tijdens het spelen werd er ook nog gefluisterd: tweede man laag en de derde man doet wat hij kan.Wat zou die man daar te zoeken hebben en wat deed die derde man dan bij die dame. Ik kreeg bijna medelijden met de betreffende dame. Op de valreep riep iemand dat hij dekking zocht voor zijn blote vrouw . Nou ja… zeg

Bij tafel 5 leek het mij ook niet helemaal pluis… Ene steeman was in de vork gelopen terwijl er toch alleen maar werd gekaart en niet gegeten.. Een andere tafelgenoot worstelde met een splinter. De vierde persoon zei dat hij vanuit een fit speelde, maar ik zag aan de man dat het beste er bij hem duidelijk al een aantal jaren af was. Ongelukkigerwijs liep hij in het spel tegen enkele lengteslagen aan en toen was hij groggy

Luisteraars volgt u het allemaal nog. Ik heb het over bridgen… naar men zegt een inkeurig en te gek spel met name geschikt voor ouderen.Goed ook als geheugentraining. Ik heb altijd gedacht dat ze alleen bij het voetballen van die rare dingen zeggen. Ik kwam er dus achter dat dit ook in de bridgesport heel gewoon is Geef. mij dus voortaan maar weer gewoon Ajax. Dan doe ik al gek genoeg. Intussen ontvangt u weer de hartelijke groeten van

Ton.

(Vrijj naar een onder bridgers bekende column)