HET BEGIN

Wat bezielt een mens om een chalet te kopen terwijl hij/zij een prachtige woning heeft met een overdekt balkon? Het antwoord op die vraag is misschien niet zo makkelijk te vinden. Wel weet ik mij nog goed te herinneren dat in het jaar 2004 de zomer extreem heet was. In ons huis was het heet en op het balkon was het in de middag en de avond ook erg heet. Maar geen nood: 2 stoeltjes in de achterbak van de auto en dan op zoek naar een beschutte plek in het bos. Op een van die extreem hete dagen van dat jaar moet toen bij ons het idee zijn ontstaan om op een kampeerterrein eens rond te kijken of we iets geschiktst konden vinden om daar bij hete zomers te kunnen zijn om op die manier ons warme huis en balkon te kunnen ontlopen. Toen we er eenmaal achter waren dat dit niet zo’n gek idee was zijn wij gaan rondkijken op diverse kampeerterreinen op de Veluwe. In eerste en ook in tweede instantie konden we niet echt een geschikte plek vinden. Soms vonden we de plek niet geschikt, dan weer was de prijs die we zouden moeten betalen voor een 2e hands “zomerverblijf” ons te gortig. Wij kregen al snel het idee om zelf een nieuw chalet te kopen in plaats van een oude waar we ook veel geld voor zouden moeten betalen. Onze zoektocht ging verder en verder, maar echt een plek waar we beiden een goed gevoel bij hadden kwam nog steeds niet in beeld. Wel waren wij het er al snel over eens dat het een plek zou moeten zijn die makkelijk vanuit Ede te bereiken zou moeten zijn en als het even kon per fiets te doen. Op een van die tochten over de Veluwe belandden we op een provinciale weg van Elspeet naar Vierhouten.