BEZIENSWAARDIGE DORPEN

Op de eerste plaats zou ik willen noemen het dorp Epe. Ook voor ons senioren makkelijk te bereiken per fiets. De tocht er naar toe, op de fiets door de bossen langs het plaatsje de Wissel, is zondermeer schitterend. Epe zelf heeft een leuk centrum, waar je op een terrasje in het centrum van het dorp je welverdiende drankje bestelt en zo nodig ook goed en gezellig kan winkelen.
Natuurlijk had ik moeten beginnen met het dorp Nunspeet. Er is een prachtige fietstocht dwars door de bossen, eindigend bij een heerlijke speelplaats met schommels voor kinderen in de omgeving van het station. Emily en Elvire kennen deze plek als geen ander. Zij zijn nu (2017) uiteraard nog veel te klein om hier met ons op de fiets naar toe te gaan. Wij rijden met de auto dan eerst naar Nunspeet waar de kids al precies weten waar zich de ijssalon bevindt. Sterker nog, de kleine van net 3 weet zelfs aan welke tafel wij dan een ijsje eten!! Na afloop van dat ijsje gaan we dan altijd naar de HEMA om plakplaatjes met ze te kopen. We eindigen dan onze tocht bij de speelplaats vlak bij het station.
Nunspeet is helemaal ingericht als toeristendorp. Niet alleen veel leuke terrasjes, maar ook een zomerprogramma waar heel veel toeristen op af komen. Nunspeet: een heerlijk dorp !!!
Beste lezers: voorlopig tot zo ver. Veel leesplezier!