VOOR HET EERST HAARLEM

Na een korte sollicitatieprocedure werd ik aan genomen als coördinator samenlevingsopbouw/buurtopbouwwerk Haarlem.Het was ander werk dan ik in de Haarlemmermeer had gedaan, maar het beviel mij eigenlijk prima en ik heb het een aantal jaren met plezier gedaan. Intussen verliep thuis ook alles op rolletjes. Een mooi huis in Hoofddorp, twee opgroeiende kids waar we veel plezier aan beleefden.Af en toe naar het strand aan zee, ons leven verliep zoals bij zoveel gezinnen met opgroeiende kinderen: de eerste stapjes, leren fietsen, de dagopvang wanneer Ineke naar Utrecht naar haar school ging,vakanties met de kids en niet te vergeten de meer dan goede inbreng van mijn schoonouders die altijd voor ons klaar stonden. En toen … ja toen viel mijn oog alweer op een vacature in welzijnsland. De stichting BOOG in Deventer zocht een konsulent om instellingen voor sociaal kultureel werk op de zuid veluwe en het rivierenland in Gelderland te begeleiden.Bij bestudering van de vacature viel mij op dat het werk erg leek op wat ik in de beginfase in de Haarlemmermeer Zuid had gedaan. Begeleiden en adviseren, dat was toch een kolfje naar mijn hand?