NAAR DE HAARLEMMERMEER

Ik wilde graag uit Utrecht weg en met Ineke een nieuw leven beginnen. Onze aandacht trok toen een advertentie van een welzijnsinstelling in de Haarlemmermeer . Ik solliciteerde en werd aangenomen. De instelling zorgde er ook voor dat wij de beschikking kregen over een splinternieuwe huurwoning in de Haarlemmermeer,, om precies te zijn in het plaatsje Rijsenhout. We trouwden in september 1972 op het stadhuis van Utrecht. Ik studeerde af op de Sociale Academie . Een nieuw begin stond ons te wachten en wij gingen er vol voor..
Al vanaf mijn start in de Haarlemmermeer werd mij duidelijk gemaakt, dat de mensen die ik in mijn werk voor de verschillende dorpsraden zou gaan ontmoeten,niet zaten te springen op informatie over mijn privé achtergronden.Wat had ik dat graag willen en eigenlijk ook vooraf moeten weten!. Ik kwam daar pas achter toen ik mijn baan in Utrecht al had opgezegd en wij ons verheugden op een nieuwe start in de Haarlemmermeer. Ik wil het hierbij laten en niet in details treden welke uitwerking dat voor ons had.Kijkend met de bril van nu is het eigenlijk onbestaanbaar wat er toen gebeurde. Het was helaas niet anders.
Onze start in de Haarlemmermeer verliep verder voortreffelijk. Ineke moest nadat wij ons in Rijsenhout hadden gevestigd met openbaar vervoer naar school om daar haar carriere voort te zetten.Mijn werk bestond uit het adviseren van dorpsraden die in de dorpen in het zuiden van de Haarlemmeer in de meeste gevallen ook het bestuur vormden van het plaatselijke dorpshuis. Ik heb dat een aantal jaren met veel plezier gedaan. In september getrouwd en het jaar daarop in september 1973 kregen wij onze eerste zoon Arjen Steven .Ik weet nog dat ik mijn ouders belde dat Arjen was geboren,op de dag dat Aillende in Chili werd vermoord en mijn vader uitriep: “”heet hij aillende”?” Mijn vader , die al een tijdje wist dat wij een links georiënteerd gezin waren, dacht dat wij daarom onze zoon hadden vernoemd naar de vermoorde Chileense president. Ik heb hem gerust kunnen stellen. Wij hebben tot volle tevredenheid in Rijsenhout gewoond, maar na een paar jaar deed zich de mogelijkheid voor om als aspirantkoper mee te doen in een te bouwen nieuwbouwwijk In Hoofddorp.