WEER NAAR DE GIRODIENST

In 1960 kon ik meteen weer aan de slag bij de Post Cheque en Girodienst. Ik deed er een paar bedrijfsexamens en was al snel gepromoveerd van employé 3de klas naar 1e klas. In 1961 bedachten …….en ik dat we ons zouden kunnen verloven en aldus geschiedde. In 1962 zijn we getrouwd. Ik was 23, zij 24 jaar. Zonder met wrok of zelfs maar boosheid op terugkijkend, was het in 1962 wel zo dat mijn vader mij a.h.w. het huwelijk in heeft geloodst. Hij belde mij op tijdens mijn werk en meldde mij dat hij een mooi huis voor me wist dat voor niet al te veel geld te koop zou zijn. Het betrof een zonnewoning aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Apeldoorn. Achteraf bleek dat mijn vader belang had bij de aankoop. De verkoper had nl een eigen huis laten bouwen en de fa Leerkes zou dat mogen gaan inrichten. Ik had tegen het idee van mijn vader gewoon nee kunnen en achteraf gezien, ook nee moeten zeggen. Ik wil er maar mee gezegd hebben dat ik niemand iets verwijt, ook niet achteromkijkend naar hoe het verder met mijn huwelijk is gegaan. In 1964 werd Henk geboren, wij woonden toen nog in Apeldoorn. In die periode werd mij al wel duidelijk dat het voor …….niet prettig was dat ik wel familie om mij heen had terwijl haar familie in Haarlem woonde.