VERHUIZING NA VERHUIZING

Wij besloten in 1965 dan ook om te verkassen naar Oosterbeek. Eenmaal daar zouden we dan gelijke kansen hebben om een eigen netwerk van vrienden/bekenden op te bouwen en -niet onbelangrijk- ik kwam veel dichter bij mijn werk te wonen. Wij kochten een oude, dubbele woning aan de Steinweg in Oosterbeek. Aan de woning mankeerde veel, zo niet alles. Het deel waar we zelf in zouden gaan wonen, hebben we in de avonduren en op de zaterdagen laten verbouwen. In die tijd was ik inmiddels opgeklommen tot hoofdemployé en gaf ik op heel jonge leeftijd al leiding aan een groep, die afwisselend overdag en ’s nachts werkte. Niet zelden ging ik na een nachtdienst dan naar het huis in Oosterbeek om stenen te bikken, bouwrommel op te ruimen etc etc. Januari 1966 zijn we naar Oosterbeek verhuisd en op 1 april van dat jaar werd Marian geboren. De verhuizing naar Oosterbeek bracht echter niet wat we ervan verwacht hadden. We bleven nog teveel in ons, of beter gezegd mijn eigen kringetje hangen. Eind 1966 deed zich een mogelijkheid voor om te solliciteren naar een functie in Roermond. Ik meldde mij aan als kandidaat , kreeg de baan en we verhuisden naar Roermond. Ik werd leidinggevende op een afdeling waar ponstypistes van de Girodienst werkzaam waren. Als ik op die tijd terugkijk dan kan ik zeggen dat mijn leven toen uit drie delen bestond. Mijn gezin, mijn werk en mijn hobby als voetbalscheidsrechter. Alles leek tenslotte op zijn pootjes terecht te komen, maar toen kreeg ik een niet meer tegen te houden behoefte toch meer van mijn leven te maken dan chef te zijn in een hok met Limburgse meiden, hoe leuk ze misschien ook waren. Ik wilde gaan studeren en dan de richting uit van het sociale werk. De directeur van de Post Cheque en Girodienst was inmiddels op de hoogte van mijn plan en nodigde mij uit om in Arnhem met hem te komen praten. Hij bood mij aan om bedrijfsmaatschappelijk werker te worden, maar dat kon helaas niet bij de Girodienst omdat ik daar al een leiding gevende functie had. Hij heeft er in bemiddeld dat ik werd aangesteld als assistent bedrijfsmaatschappelijkwerker bij het Telefoondistrict Utrecht. Ook werd ons een woning in het vooruitzicht gesteld. Tegen dit aanbod heb ik geen nee willen zeggen en we verhuisden opnieuw, dit keer naar de Dommeringdreef in Utrecht.