OP SCHOOL IN VAASSEN

Ik heb 6 klassen op de katholieke basisschool doorlopen. Meestal was de onderwijzer of onderwijzeres iemand die bij mijn opoe(oma) in de kost was. Of het er mee te maken heeft gehad weet ik natuurlijk niet, maar zij waren allemaal heel erg aardig tegen mij. Zo werd ik voor mijn opstellen door hen altijd extra geprezen, terwijl er toch ook genoeg andere kinderen in de klas zaten die leuke opstellen maakten. Zoals zoveel kinderen was ook ik verliefd op een meisje waar ik dus 6 jaar mee in dezelfde klas heb gezeten. Zij is niet naar de MULO gegaan en ik verloor haar, zonder dat ik tegen haar op enig moment kon zeggen dat ik haar erg aardig vond, uit het oog. Ik weet nog hoe ze heette, maar dat ga ik hier niet vertellen. Ik laat het erbij dat een broer van haar later enige landelijke bekendheid kreeg als liedjeszanger.

In Vaassen heb ik 1 jaar en 1 trimester op de openbare MULO gezeten. Er valt over die periode niet zo veel te vertellen. Wel was iedereen op school verbaasd dat ik in het tweede leerjaar niet voor het keuzevak DAMMEN koos. Ik was in het eerste leerjaar immers kampioen van de school met dammen en toch koos ik voor het keuzevak toneelspelen. Nooit heeft iemand geweten dat die keuze werd ingegeven door het feit dat ik verliefd was op een meisje die zich ook had opgegeven voor toneel als keuzevak. Vandaar dus.