DE SOCIALE AKADEMIE

Een nieuwe baan, tegelijkertijd een start met een 4 jarige parttime opleiding aan de Sociale Akademie in Baarn, ……. een parttime baan bij een oud collega op de bibliotheek van Utrecht, het kon niet beter. Het zou anders lopen. De Sociale Akademie zette mij op een spoor dat ik eigenlijk al vele jaren wist. Ik was niet gelukkig…… eind 1969 was het dan zo ver. Wij gingen uit elkaar en ik vertrok in mijn eentje. In de jaren ’60 -en misschien ook nu nog wel- werd op de Sociale Akademies de nadruk gelegd op zelfreflectie. Op de parttime opleiding die ik volgde, was dat zeker het geval. Het duurde dan ook niet zo lang totdat ik er achter kwam dat ik mijn leven, als ik daar echt wat van wilde maken, drastisch zou moeten veranderen. Eigenlijk was mijn huwelijk het resultaat van -laat ik het zo maar noemen- een kerkelijke dwaling waar 2 mensen de dupe van waren. Ik kom om de volgende reden tot deze conclusie : Na mijn scheiding kreeg ik contact met mijn neef Kees, die als priester een hoge functie had in de RK kerk. Wat hij precies deed was en is mij niet bekend, maar hij raadde mij aan om mijn verhaal op papier te zetten en aan de aartsbisschop van Utrecht toe te sturen. Kees dacht nl dat er wellicht mogelijkheden waren dat ik voor de RK kerk behouden zou kunnen blijven. In die tijd was het nl nog niet toegestaan om als gescheiden persoon aan de sacramenten van de RK kerk deel te nemen.