1956 HET VERVOLG IN ARNHEM

De start in Arnhem bij de Post Cheque en Girodienst verliep vlekkeloos. Aan de Rijnkade waren in eerste instantie twee houten barakken geplaatst, een om in te werken, de ander deed dienst als kantine. We begonnen met 40 mensen personeel. Dat zou later sterk worden uitgebreid. Ik woonde inmiddels weer bij mijn ouders. Ook had ik mij weer aangemeld bij mijn oude voetbalclub Victoria Boys. 1956 en 1957 waren voor mij absolute topjaren. Ik speelde voetbal in het tweede van Victoria Boys en was reserve keeper bij het eerste. Ik had mij inmiddels aangemeld bij de KAJ , de Katholieke Arbeiders Jeugd en was daarin zeer actief. Ik droeg nog steeds mijn verdiende geld thuis af en kreeg daar zakgeld voor terug. Gelukkig rookte ik toen niet. Ik zou niet geweten hebben hoe ik dat had moeten betalen. Mijn ouders vonden wel dat ik op dansles moest en dat heb ik toen meteen gedaan. Op de dansschool leerde ik een leuk meisje kennen. Maar helaas….. pindakaas…. ze bleek niet katholiek te zijn. Op een gegeven moment kwam ze niet meer op les en was ze ook niet op het eindbal. Ik begreep er niets van. Ik bracht haar na afloop van de les altijd naar huis en dan kletsten we buiten op straat nog wat. Pas veel later begreep ik dat mijn en haar vader met elkaar hadden gesproken en dat ze hadden besloten dat het beter was wanneer het meisje en ik geen contact meer zouden hebben. Dit alles kennelijk met als motief :twee geloven op een kussen,daar slaapt de duivel tussen. Het leven gaat verder en zo ging ik met mijn broer Jan op vakantie naar /jawel/Vierhouten. Om precies te zijn naar camping Mosterdveen. Daar leerde ik…….. kennen, een meisje uit Haarlem die daar met een jonger zusje en een meisje uit de straat waar zij woonde, vakantie vierde. Ik heb haar later in Haarlem bezocht en zij is een weekend in Apeldoorn geweest. In dat weekend ben ik ook met haar naar Vaassen gegaan om haar aan opoe voor te stellen. Ik had heuse verkering met ……. uit Haarlem!!